lauantai 4. toukokuuta 2013

Ennakkotehtävät 2013, Lahden Muotoiluinstituutti

Ykkösvaihtoehto, eniten maailmassa, tosi kovasti haluan Muotsikkaan pakkausmuotoiluun ja grafiikkaan.

1. Pakkaus antaa arvoa

Pakkauksella on monenlaisia tehtäviä. Se säilyttää tuotteen, mutta se voi tuoda tuotteelle myös lisäarvoa. Tutustu tehtävää varten kaupan juustovalikoimaan ja valitse sieltä juustotuote, jolle suunnittelet uuden pakkauksen siten, että voisit antaa tuotteen myös lahjana jollekulle.
Kuvaa valitsemasi tuote ja liitä valokuva A5-kokoisena mukaan. Toteuta suunnittelemastasi pakkauksesta malli (graafinen toteutus sekä rakenne). Huomioi suunnitelmassasi myös tehtävät 2 ja 3.
Toteutus: Toteuta värillinen malli, jossa pakkauksen grafiikka sekä rakenne, käsin tekemällä. Pakkausmallin materiaali ja toteutustekniikka ovat vapaasti valittavissa.
Arviointi: Kolmiulotteisuuden käsittely ja hallinta sekä kuvallinen kerronta, värien käyttö ja sommittelu. Pakkausratkaisun toimivuus.



2. Pakkaus kohtaa lahjan saajan

Toteuta valmistamastasi mallista valokuvaamalla kuvakollaasi. Kuvaa tilanne, jossa joku henkilö saa lahjana juustotuotteen. Kuvaa kuinka hän käyttää pakkausta sekä sitä, miten pakkaus tukee juuston nauttimista.
Ota 3 – 5 valokuvan sarja, joka esittelee ideaasi koehenkilön avulla.
Toteutus: Mallimateriaalit ja värit vapaasti valittavissa. Liimaa valokuvat (koko vapaa) A3-paperille, jonka postitat.
Arviointi: Aiheen käsittely, ideat, kaksi- ja kolmiulotteinen esittäminen, kerronta.

 NO MENIN JA UNOHDIN KUVATA TÄMÄN TEHTÄVÄN LOPPUTULOKSEN.

3. Pakkaus puhuttelee

Pakkauksiin voidaan nykyään liittää älykästä tekniikkaa, esimerkiksi visuaalinen koodi, joka sisältää lisätietoa, jota ei näy alkuperäisessä pakkausgrafiikassa. Kuluttaja voi lukea koodin sisältämän tiedon matkapuhelimen kuvausominaisuudella tai muulla vastaavalla mobiililaitteen ohjelmalla/aplikaatiolla. Pakkauksessasi on tämä ominaisuus. Millaisen tarinan pakkaus kertoo lahjan saajalle? Mitä mobiililaitteen ruudulle ilmestyy?
Suunnittele ja toteuta kuva/kuvasarja tarinasta, joka liittyy valitsemaasi juustotuotteeseen ja esitä se kuvallisen kerronnan keinoin.
Toteutus: Toteuta värillisenä A3-paperille. Muut välineet/tekniikka kuvalliselle kerronnalle vapaasti valittavissa.
Arviointi: Tarina, kolmiulotteinen esittäminen, sommittelu ja värien käyttö.



- Iida

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että oot laittanut näitä näytille tänne :)!! Nyt pidetään kyllä niin lujaa peukkuja että lykästää! Hyvältä näyttävät ja edelleen rakastan kyllä tota sun runon kuvitusta tossa alempana. aivan ihana tyyli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon! Raudanlujalla tahdolla odottelen valintakoekutsuja.

      Poista