keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Lempivaatteen kaava

Tässä on postaus, jonka tein joskus viimekesänä, mutta jonka jostain syystä poistin. Nyt pidän siitä.

Heräsin ihastuttavaan auringonpaisteeseen kello puoli kaksitoista. Muut raukat vääntävät hiki hatussa ja housuissa matikan kokeitansa, minä taas havaitsen että äiti on vapaapäivänsä ratoksi valmistanut raparperipiirakkaa. Teen myös havainnon harvinaisen lämpimästä ulkolämpötilasta ja syön aamupalani (piirakka+jäätelö) ulkotiloissa. Trendi seurassani luen jutun lempivaatteen kaavasta. Olen jo huomattavia aikoja sitten havainnut ostavani aina vääränlaisia vaatteita, jotka näyttävät superylimegamahtavilta ja persoonallisilta sovituskopissa ja vuoden päästä havaitsen, etten ole käyttänyt riepua kertaakaan. Miten surullista. Asialle on tehtävä muutos.

Niinpä raivasin vaatekaapistani ulos vaatteet, joista pidän ja joita käytän usein. Tätä osastoa löytyi noin kymmenen kappaletta. Näiden perusteella tarkoitukseni on ratkaista kaikki entiset, tämänhetkiset ja tulevat vaateongelmani. Tehtävänä siis löytää oma lempivaatteideni kaava.


Läpikuultava paitanen on ensimmäinen Monkini ja se kustansi 8 euroa. Se on lähestulkoon ainoa edes jotenkuten toimiva parti-asuni, joka kylläkin vaatii paljon muistettavaa: alustoppi, vyö, koruja tai huivi, KALSARIT plus jokin takki. Mutta lopputulos näyttääkin ja tuntuu varsin mukavalta. Harmi vain että se huutaa tiukkaa alaosaa, joka valitettavasti on omalla kohdallani liiankin usein nuo lekkinssit.

 Jätti-t-paita seiskaluokalla tekemäni löydös JC:stä. Hauskaa, että käytän sitä edelleen. Se on niin rento, että käytän sitä mieluusti vaikka yöpuulle käydessäni, mutta olen myös hillunut tämä päällä juhlimassa. Värjään myös hiukseni tämä päällä (iso kaula-aukko), joten mustia tahroja on löydettävissä. Rakastan sitä silti.

Pitsipaita on rakkaani. Rakkain rakkaani. Äitini käytti tätä päästessään ripille, eli paita on todella vanha ja sieltä täältä repeytynyt, joten sitä saa ommella aika ajoin. Tämä neito on niin muuntautumiskykyinen, se sopii aivan kaikkeen. Toistan: aivan kaikkeen. Lisäksi siitä on niin mukava kertoa, koska tämä on todellakin jostain muualta kuin H&M:ltä.

Liehuhupparihärpäke on myös vuosien takaisia löydöksiä, KappAhlista kenties. Sain sen puoleen hintaan because of rikkinäinen vetoketju. Tämäkin on niin monipuolinen ja rento mutta silti hieno ja juhlava. Helmasta roikkuu kivat narut ja huppukin löytyy. Ja hei, ehjänä se olisi maksanut 40 euroa. Sydäntäni niin lämmittää.

Pikkumusta ja farkkutakki pääsivät samaan kuvaan osoittamaan lukijoille, miten ne sopivat yhteen ja erikseen. Pikkumusta on luultavasti fiksuin ostokseni ikinä, olen käyttänyt sitä tuhansia kertoja. Olkaimet ovat siinä narut, joten mekosta saa millaisen tahansa millä tahansa paidalla sen alla. Sauma tissien alapuolella tekee siitä istuvan ja runsas ja lyhyt helma söpön. Farkkutakki on tuunattu kirpparilöytö. Toinen fiksuin ostokseni. Se on so far pelastanut lähes jokaisen huolestuttavan vaatekappaleeni.

Pari munaa omaavaa t-paitaa ovat mahtavia. Toinen on bändipaita, jota käytän selässä olevan peniksen takia. Olen erittäin ylpeä kantaessani tätä riepua. Tykkään kyllä kyseisestä bändistä (Tool) erittäin paljon, mutta penis on se juttu. Toinen paita näyttää ruman miehen naamaa ja tekstiä "I'm not pop". Se oli niin ihanan ytimekäs, että edes talouskriisissäni minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin omistaa tämä taideteos. Molemmat ovat miesten paitoja. Miksei naisille myydä hienoja t-paitoja?? Lisäksi lempivaatteisiini kuuluvat kahdet haaremihousuni, joista toiset olivat pesussa ja toiset päälläni. Toiset Berliinistä ja toiset itsetehdyt.




Johtopäätöksiä lempivaatteistani:
Yllätyin vain yhdestä; maanläheisiä värejä. Ei laisinkaan kirkkaita. Muita piirteitä ovat mukavuus, istuvuus, persoonallisuus. Kaikki ongelmani ovat siis ratkaistu. Öh. En vieläkään tiedä, miten vaateostoksilla tulisi menetellä.
Tärkeä havainto! Ostan vaatteita H&M:stä, muttei ainutkaan niistä rääpäleistä päässyt kameran kohteeksi. Siis: lopetan aikani tuhlaamisen ja skippaan henkkamaukat. Yksinkertaisesti tykkään niin paljon siitä, että voin kertoa immeisille hauskoja tarinoita vaatteistani. Ja ettei joka heebo pue päälleen samaa vaatekertaa kuin itse kannan ylläni. Miksi, oi miksi en ole tajunnut tätä aikaisemmin?

-Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti