perjantai 25. toukokuuta 2012

Minervalle

Kuningas meni ihan sekaisin haasteesta, kiitos siitä! Teen parhaani. (Varoitus: kuvien satunnaisuutta)

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvänmielenasiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle."

 1. Riippakoivut
Riippakoivujen kauneus on niin vilpitöntä ja esteetöntä. Viimekesänä makasin nurmikolla riippakoivun alla ja tuijotin tuntikausia sitä, miten tuulessa huojuvat lehdet sädehtivät. Lopulta otin siitä videokuvaa. Weeping willows, eli itkevät pajun (aka Pocahontas-puut) kuuluvat samaan kategoriaan.



2. Ihmisten ilahduttaminen
Kerroinhan siitä, että rakastan joulussa lahjojen antamista? Haluan keksiä perin persoonallisia lahjoja, sellaisia että vastaanottajat eivät heitä niitä ikinä pois. Leivon myös suureksi osaksi sen takia, että ihmiset ovat niin pohjattoman ilahtuneita kun raijaan muffineja ja kakkuja karkeloihin ja kemuihin. Myyjille kiekaisen hyvät päivänjatkot. Joskus ostan kavereille perjantailahjaksi tikkareita.



3. Aurinkosade
Sade näyttää ja tuntuu ihanammalta kun aurinko paistaa. Aurinkosateella en ole koskaan sisällä. Toki rakastan kaikkia kesäsateita, mutta tämä tuntuu jo teoriassa mahdottomalta. Niinä hetkinä sateessa tanssiminen on taianomaista ja mukanaan vievää.



4. Runokirjat
Vaikkei oman maun valtaajiksi tunnistautuisikaan, olen onnellinen kävellessäni kirjastosta kotiin kassi käynnä runokirjoja. Ne tekevät olon höyhenenkevyeksi ja aiheuttavat mieliteon kirjoittaa. Ja onhan se hauskaa ajatella olevansa runotyttö päärynätee nenän alla.



5. Ruohon leikkaaminen
Oikeastaan tykkään villistä nurmikosta, mutta se tuoksu on niin huumaava. Itkin melkein onnesta kevään ensimmäisten ruohonleikkuiden jälkeen. Ihanaa on myös se, että isä leikkaa nurmikon niin, että jättää sinne tänne voikukkasaarekkeita. Rikkaruoho tai ei- me boikotoimme voikukanvihaajia vastaan.



6. Sattumat
..jäätelöissä, mufareissa, kakuissa... Ne isot köntät, joita harvemmin tapaa suomalaisessa jälkiruoka- tai leivonnaiskulttuurissa. Esimerkkinä Ben&Jerry's. Ottakaa ihmiset mallia! Kaikesta tulee parempaa kun extraa ei turhia säästellä. Minun muffineja rakastetaan muunmuassa sen takia, että myönnän jenkkien vain osaavan.


7. Viljapellot
Olen usein hyvämielinen, asun peltojen keskellä. Tämä rakkaus tulee kenties YO-kuviini, täydellistä kuvausrekvisiittaa. Kai se maalaisidylli on vaan niin ihanaa. Miettikää nyt: hiekkatie, heinästä valtoimet ojanpielet, koiranputket ja kissankellot. Mahdollisesti myös auringonlasku.


8. Syömäpuikot
En ymmärrä niitä, jotka syövät aasialaista ruokaa haarukalla. Syömäpuikot ovat puoliruokaa ja näiden aterimien taitavaa käyttöä on hassun hauskaa mahtailla kanssasyömäreille. Olen muuten kerran käynyt kiinalaisessa, jossa ei ollut chopsticksejä. Tuntui kuin maksaisin turhasta. Berliinissä koin onnen, kun sain nuudelini take away-laatikkoon, joita näkee Sinkkiksissä ja Frendeissä. Karvisessa.


9. Koop


10. Paljainvarpainpyöräily
Saattaa sattua hivenen jalkapohjiin, mutta terästää verenkiertoa ja saa tuntemaan olonsa vapaammaksi. Lisäksi pikkukylissä ihmiset järkyttyvät näin shokeeraavista asioista ja pyörittelevät silmiään. Pyörälenkin voi päättää pyrähdykseen ruokakauppaan, joka viilentää jalkapohjia mukavasti ja aiheuttaa hengenahdistuksia tiukkamielisille vielä hieman lisää.


Käskyjen mukaan vahinko kiertämään niille, joilta haluaisin kuulla tämän:
Miialle
Annikalle
Sateenkaarikeväälle
Torstaille
Olen paha, kierrätän vain neljälle. Pahapaha.


-Iida

2 kommenttia:

  1. Oi tää on ihana
    hyvän mielen tämmönen
    :------)

    teen kun on positiivinen olo.

    VastaaPoista
  2. Jee kiitos Torstai, älä unohda! 8)

    VastaaPoista