tiistai 7. elokuuta 2012

Paris

Lentokentältä pääsi keskustaan vanhalla junalla, hieman ränsistyneellä ja likaisella. Aurinko paistoi vienolla tavalla tahraisista ikkunoista ranskalaisen parrakkaan pojan kasvoille. Sillä oli nuhjuinen villapaita ja jalkojen juuressa muovikassi, josta pilkisti tupakka-askeja. Yhdellä pysäkillä mukaan astui haitaristi . Se soitti Edith Piafia ja olisin halunnut itkeä onnesta.

Ja se meidän yöpaikka oli hieman syrjemmässä, eivät puhuneet englantia. Osasimme tervehtiä ja kiittää. Meillä oli pieni takorautainen pariisilainen parveke, jolla joimme viiniä aurinkosateessa, puhuimme rohkeita ja nauroimme kovaa ulos kadulle.

Rakastuin taas kerran metroihin. Kun olen tarpeeksi unohtanut Lontoon sellaisen, voin vannoa Pariisin maanalaisen nimeen. Turkkilainen sanoi metron haisevan siellä kuselle ja paskalle. Nauroin, koska minusta se tuoksui Pariisille, tarkemmin miettien Vuoristoradalle.








Viimeisessä kuvassa löysin maailman cooleimman ihmisen. Tuo poika oli viskannut pyöränsä betoniaidan viereen, istui yksinään oluttöllki käpälässä ja mustat arskat silmillä. Syötävän hyvännäköistä tuo coolius.

-Iida

4 kommenttia:

  1. Oi kuinka RER B onkaan niin IHANA.

    Mulle tuli nyt taas ihan kamala ikävä Pariisiin. On se kuitenkin omalla tavallaan koti. Sun vika että nyt laskeskelen todennäköisyyttä hankkiutua sinne ensi kesäksi...!

    Ja tuo kuvan mies on coolein ikinä, tahdon sen viereen istumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ole hyvä, nainen joka saa sut mahdollisesti hankkiutumaan Pariisiin, ei voi olla paha!
      Ja mitä olisinkaan antanut sellaisesta humalatilasta, joka olisi saanut minut tuon miehen viereen asettumaan!

      Poista
  2. Oiii ihana Pariisi, ja metro on ihana! :D Tuli itsellekin ikävä Pariisia, siellä tulee aina jotenkin niin onnellinen ja huoleton olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen skenaarioinut Pariisin onnelliseksi ja huolettomaksi, ja pelkäsin mielikuvien olevan vain mainoskikka. Ei ollut!

      Poista