perjantai 15. huhtikuuta 2011

Toppatakkinen tyttö

Kaupassa näin pienen naisen. Sillä oli lyhyt, punaiseksi värjätty juurikasvuinen tukka ponnarilla. Sillä oli rumat aurinkolasit, sellaiset 90-luvulta "vauhdikkaan" malliset, jotka päässään idiootit luulevat näyttävänsä viileältä. Sillä oli punainen liian iso takki ja punaiset liekkilenkkarit. Se oli ehkä 30-vuotias. Sen pienuutta ei voi liikaa korostaa. Ensin se pyyhälsi ohitseni kuin SALAMA ostoskärryjen kanssa. Lähes juoksi. Nopeuskävelyä se oli. Pelästyin pyyhällystä. Seuraavaksi näin sen leipäosastolla. Se katsoi kutakin leipäpussia hetken aikaa ja viskasi sen kärryyn. Aina uudestaan tarkkaili kutakin leipämerkkiä. Kun kävelin sen kärryjen ohi, katsoin, ettei ainutkaan leipäpussi ollut samanlainen. Ja pusseja oli ainakin kymmenen. Kärryt olivat aivan täynnä, muutakin kuin leipää. Se nainen oli niin pieni. Häiritsi kun en taustoja tiennyt. Tulin tähän tulokseen:

Nainen haluaa näyttää kiireiseltä, tietoiselta ja tärkeältä perheenäidiltä. Tosiasiassa sillä ei ole töitä, ei kiirettä, ei perhettä. Tai ehkä se asuu äitinsä kanssa. Elääkseen hetken unelmissaan nainen menee ostoskärryillään kauppaan ja täyttää kärrynsä vertaillen tarkoin harkituilla elintarvikkeilla. Kiireessä hän lähes juoksee ympäri kauppaa, sillä lapset odottavat autossa. Täytettyään kärrynsä ääriään myöten, hän: vaihtoehto 1: menee kassalle, latoaa ostoksensa hihnalle ja antaa kassatädin laskuttaa kaikki tavarat. Kun työ on valmis, hän kertoo kassatädille, ettei hänellä ole rahaa ja lähtee pois. Vaihtoehto 2: jättää kärrynsä täpötäysinä jonnekin kaupan nurkkaan ja ravaa pienin mutta nopein askelin ulos kaupasta.


Tein viimeviikonloppuna maailman mahtavimpia mufareita:

2          munaa
1½ dl   sokeria
50g      sulatettua margariinia
1dl       maitoa
2tl        leivinjauhetta
2tl        vaniliinisokeria
3dl       vehjäjauhoja
2 kpl sellaista m&m's minipussia

koristeluun:
levy valkosuklaata
vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sulatettu margariini ja maito keskenään. Ja sitten sekoitat nämä kaksi seosta keskenään. Mukaan loput kuiva-aineet. Kaada mufarivuokiin. Mieluiten amerikanmufarivuokiin tai tavallisia mufarivuokia mufaripeltiin; tulee kauniimpia leivonnaisia. Taikinaa ehdottomasti yli puolenvälin! Sitten tiputtele noin viisi m&m's-karkkia kuhunkin vuokaan. Paistuessa karkin painuvat kivasti pohjalle. Paista noin 15 min. 200 C
Kun mufarit ovat paistuneet ja jäähtyneet, sulata suklaa mikrossa, kattilassa tai vesihauteessa. Jos käytät mikroa, sulata aina 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita. Palaa muuten helposti. Lusikoi aimoannos suklaata mufareiden päälle ja suklaan päälle vadelmia yms. koristeita. Itse käytin sokerikakkukoristeita ja raastoin vielä hippasen valkosuklaata päälle. Hyydytä jääkaapissa. Omnom.

Muffinipelti hukassa


-Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti