lauantai 10. syyskuuta 2011

Lapsen lauantai

Pienenä lauantai oli ehkä ihanin päivä viikossa.

Aamu vahdattiin lastenohjelmia ja sen jälkeen ehkä hieman Ostos-tv:tä. Ruokailun jälkeen saatiin syödä karkkia. Yleensä katsottiin myös samalla videoita.  Muistan kun joskus talvella mentiin ennen ruokaa ulos ja nuolaisin metallista ovenkahvaa. Pala kieltä jäi sille tielleen. Hävetti järkyttävän paljon. Ja syöminen sattui. Joskus ruokana oli kaalikääryleitä, joita inhosin ja meinasin jäädä ilman lauantai-karkkia kun en suostunut nauttimaan kaalin saloista.

Illalla äiti teki pitsaa. Kinkku katkarapu sinihomejuusto tomaatti. Aina. Kun pitsa oli saatu uuniin, koko perhe meni saunaan. Joskus päästiin veljen kanssa kylpyyn. Tapeltiin aina. Silti oli sikahauskaa. Lauantaina oli myös hiusten pesu. Äiti lähti saunasta vähän muita aikaisemmin tarkistamaan, miten pitsa voi. Saunan jälkeen katsottiin yläkerrassa hetken telkkaria samalla kun kuivattiin hiuksia ja tehtiin pyyheturbaaneja.

Pitsa syötiin olohuoneessa kynttilän ja telkkarin valossa. Silloin juotiin myös limsaa. Sanoin aina pikkuveljelleni että otetaan kisa, kumpi juo limunsa nopeammin. Veli kiskaili kokikset hirveää vauhtia kitusiinsa ja minä tyytyväisenä rehvastelin sillä, että omassa lasissani on vielä täytettä mutta veljen ei. Joskus kun veli ei meinannut suostua "kisaan", sanoin että voittaja saa palkinnon. Ei saanut. Enää en ole niin ilkeä. Samalla kun syötiin pitsaa, telkkarista tuli Bumtsibum.

Ne lauantait oli puhtaita ja lämpimiä.




-Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti