tiistai 10. toukokuuta 2011

Ich will nur fotografieren

Elämäni ehkä suurin kriisi on päättää, minkä kokoisia kuvia haluan Kurjuuden Kuninkaaseen.

Päätin olla järkyttämättä ketään kerralla ja annostella Saksan matkani päivän annoksiin. Näin yleisesti voin sanoa että rakastuin Berliiniin kovin kovasti. Saksaa oli ihana puhua, ostaa pellavansiemensämpylät uunituoreina, matkustella metrolla, juoda viiniä villissä puistossa ja talsia Berliinin kadut yhtä puhki kuin omat jalat. Maanantaina nukuin sikeästi kunnes äiti tuli viideltä töistä ja herätti. Harmitti kun koko päivä meni ohi, näin unta Simpsoneista ja mieli halasi paria jaksoa digiboxilta ja järki kutsui koulun pariin.

Berliini pvä 1

Lähtö oli puoli kahdelta tiistai-maanantai yönä, joten päätin olla nukkumatta ja menin rakkaan ystäväni asunnolle siristelemään silmiä. Bussimatka kesti lähemmäs kolme tuntia josta nukuin reilu tunnin ja loput ajasta katselin katulamppuja ja mietin, miten ihanaa on vaan olla jonkun vietävänä pimeyden keskellä ja tuntea olonsa äärettömän turvalliseksi. Kirjoitin runoja kirjaan. Lentokoneessa uni iski silmään pariksi tunniksi. Saksassa kello näytti aamukahdeksaa, joten päivä lähti totisesti vauhdilla käyntiin. Nuoria kun ollaan, mitä sitä turhia nukkumaan! Tosiaan... Nukuin puolet sightseeing-kiertoajelusta... Hyvähän se on kympin nukkumisesta maksaa. Tuntien väsymyskärvistelyjen jälkeen pääsimme vihdoin pornokaupan vastapäätä sijaitsevaan hostelliin nukkumaan pariksi tunniksi, jonka jälkeen oli hyvä tsuumailla ahdistavaa bunkkeria ja sitten taas hengähtää ja piristyä Berliinin shoppailutarjonnassa. Söin Dürer-kebaban. Limainen äijä seurasi kaupassa. Juostiin karkuun.


 KaDeWe; Berliinin Harrods, yläkerta. Upea violetti sisutus. Täällä vauraat perheet ja vanhukset söivät taivaallisia ruokiaan. Minä vain kuvasin.


KaDeWe:n herkkuosasto oli oma pieni taivaani. Olin lähellä nirvanaa ja ylösnousua.


Tätä Fantaa en ole nähnyt Suomessa. Päätin kokeilun vuoksin maistaa ja lopputulos olikin kolme litraa nestettä suolistossani. Suosittelen lämpimästi. Pullotkin olivat kovia, otin yhden onnekkaan mukaan Suomeen, josta teen uuden lempijuomapulloni.


Päivän taidekuva






Päivän asu-kuva. Haaremit ja pipo itsetehtyjä. Paita Kreikasta 10 e. Tennarit ja nahkatakki elämäni suurimmat investoinnit.



Loistivat ne Berliininkin valot.



Tänään olin koulussa. Vaau. Koulun jälkeen päätin hyvittää äidille Berliinissä viettämäni äitienpäivän ja tein meille upeat ravintola-annokset. Jälkiruuaksi nautimme tuliaisia; Rotkäpchen-kuohuviiniä ja appelsiinisuklaata - auringonpaisteessa tietenkin.



-Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti